Cara hilangkan calar pada dashboard kereta

Cuci Kereta Dengan tidak betul make calar, ini tips  A betul membasuh kereta.

mencuci kereta adalah cara terbaik mudah  mudah untuk mengekalkan rupa kereta. Tetapi berhati-hati, sebahagian daripada anda boleh mencuci kereta anda dengan cara yang salah! Walaupun terdapat beratus-ratus cara dan tip mencuci kereta, kadang-kadang tidak mengabaikannya kerana pemikiran “Ala, Basuh bersih dan flash telaga asal”

Adakah anda tahu bahawa mencuci kereta bukan sahaja untuk mengekalkan kecantikan luaran kereta walaupun jimat wang, masa dan tenaga. Tetapi ada cara yang.

Artikel ini akan meneroka beberapa tips dan cara untuk mengelakkan calar basuh, pusaran dan pembentukan sarang labah-labah, hasil pembersihan yang tidak betul. Jika pakaian yang dibuat dengan betul, permukaan sebenar cat kenderaan boleh bertahan 1-2 tahun sebelum perlu proses menggilap penuh.

1. Kaedah pembersihan dua kiub

Adakah anda pernah mendengar dia? Jika anda memahami dan memohon confirm konsep ini Mengesahkan keputusan tuntutan yang lebih baik. Sebelum itu, saya cuba untuk ingat bagaimana kereta itu dicuci pada masa ini. Menghantar kedai atau kereta  pandu lalu basuh ma tidak penting.

Ini adalah cerita tentang mencuci kereta di rumah. Sesetengah orang menggunakan hanya menggunakan baldi. Dipenuhi dengan sabun dan air, mengambil span, dicelup dalam air sabun dan mula basuh. Kemudian span digunakan telah dimasukkan semula ke dalam baldi yang sama, sebelum membasuh kereta di negara lain.

Oleh itu, air basuhan yang dicampur dengan baja yang telah dikeluarkan dari permukaan kereta. Kotoran pada kain / span akan mencemarkan air basuh dan secara tidak langsung kotoran akan dipindahkan semula ke permukaan kereta anda. Graviti, ini tidak akan mencalarkan kotoran walaupun ‘memahat’ cat dan membuat ia kelihatan membosankan.

Nasib baik ada satu penyelesaian yang mudah bahawa Mudah dan berkesan untuk masalah ini. Menggunakan  cuvette guna sahaja, kami mengesyorkan penggunaan dua. Satu baldi air sabun (basuh), yang lain untuk air bilasan . Sederhana baldi Ya mempunyai masa yang cukup untuk menghilangkan kotoran dari span pembersihan anda.

2. pengawal pasir dan papan cuci

Grit menjaga dan papan cuci adalah perlawanan yang agak baru di tempat cuci kereta. pengawal arenilla diletakkan ke dalam dua baldi asas basuh dan bilas. Tugasnya adalah untuk ekstrak dan kotoran dan zarah penyingkiran span.

Alat ini menjadikan kotoran yang telah dibuang ke bawah. Hasilnya, span yang digunakan bebas daripada kotoran  mencuci air.

bersama-sama dengan perlindungan pasir kerja papan cuci itu. perbezaan papan cuci menyediakan permukaan menegak untuk memudahkan span basuh.

3. Soap

Memilih bahan pencuci yang betul adalah sangat penting dalam menentukan jumlah tenaga dan masa yang anda perlukan. Terdapat banyak jenama detergen di pasaran, memilih apa-apa benda kecuali cecair pencuci kerana ia mengandungi bahan pencuci yang kuat.

Ia bukan sahaja dapat menghilangkan kotoran dan minyak, tetapi bergerak secara agresif untuk lapisan permukaan cat dan lilin kereta.

Baca juga:
Sentiasa meninggalkan PC anda? 3 cara mudah untuk kelajuan fix.

Walau bagaimanapun, memilih sabun yang mempunyai pH seimbang berkualiti tinggi yang direka khas untuk dicat permukaan bersih. Neutral sabun pH berat sebelah dirangka untuk pelinciran maksimum dan perlindungan daripada calar.

4. basuh sarung tangan

Pelaburan yang berkualiti span atau mencuci mitt tinggi. Terdapat beberapa jenis sarung tangan basuh di pasaran. Walau bagaimanapun, selaras dengan evolusi teknologi sekarang, dengan menggunakan sarung tangan microfiber mencuci ia adalah disyorkan. Dia menciptakan lembaran lembut tambahan yang mengandungi Mudah penyerapan boleh mengangkat dan lapisan perangkap.

 

CALL NOW
WHATSAPP